Stedentrip Keulen

Keulen staat al jaren in de top 5 van populairste stedenbestemmingen onder Nederlandse toeristen. De populariteit van Keulen is van een aantal factoren afhankelijk. Ten eerste is er de beperkte reistijd. Met de trein is Keulen prima bereikbaar en wie met de auto gaat die kan via uitstekende autosnelwegen Keulen prima bereiken. Vanuit Utrecht is het nog geen 250 kilometer rijden. Wie in het zuidoosten van Nederland woont die is helemaal snel in Keulen. Een dagje Amsterdam kost voor iemand uit de provincie Limburg meer reistijd dan een dagje Keulen. Dé toppers van Keulen zijn natuurlijk de Dom van Keulen en de vele kerstmarkten die aan het einde van het jaar gehouden worden.

Keulen bezienswaardigheden

Keulen is een stad met een mooie mix van bezienswaardigheden, lekker winkelen en genieten. Hoogtepunten zijn natuurlijk de Dom van Keulen en de kerstmarkten.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Keulen op een rijtje gezet:
Keulen bezienswaardigheden top 10

Accommodaties

Keulen telt een enorm aanbod aan hotels, appartementen en andere accommodaties. De rol van Keulen als belangrijk cultureel en economisch centrum heeft gezorgd dat er vooral veel zakenhotels in de stad gevestigd zitten. Bekende ketens zoals Hilton, Pullman en Dorint zijn daarom uiteraard vertegenwoordigd in de Keulse binnenstad. Het voordeel van deze zakenhotels is dat ze over het algemeen in het weekeinde een lagere bezettingsgraad van zakenreizigers hebben. Die zijn in het weekeinde meestal thuis. De hotels passen daarom hun prijzen voor de vrijdag-, zaterdag- en zondagnacht vaak wat aan om op die manier wat toeristen naar hun luxe hotels te trekken. Wie goed zoekt zie kan daarom vaak vrij aantrekkelijke prijzen vinden voor hotels die anders buiten het budget zouden vallen. Tijdens grote beurzen en evenementen liggen de prijzen van deze hotels daartegenover vaak hoger dan normaal. Is een kwestie van vraag en aanbod. Als je daarom een stedentrip naar Keulen plant vergelijk dan goed de prijzen van verschillende data. Daar kunnen enorme verschillen in voorkomen. Probeer ook zeker diverse sites uit, want ook in de prijzen tussen verschillende sites kunnen soms aanzienlijke verschillen voorkomen.

Een handig hulpmiddel is hotelvergelijker Trivago. Deze site vergelijkt realtime de prijzen van hotels, appartementen en B&B's in Keulen en laat vervolgens de goedkoopste prijzen zien die je op dat moment kunt boeken. Op deze manier betaal je zelden teveel voor je accommodatie in Keulen.
Bekijk de laagste kamerprijzen in Keulen bij Trivago

Een verschijnsel dat door de opkomst van het internet een enorme toevlucht heeft genomen is de verhuur van appartementen. Voor de prijs van een gemiddelde hotelkamer heb je dan een ruim appartement ter beschikking. Deze appartementen liggen niet altijd in het hartje van Keulen, maar vaak sta je dankzij het openbaar vervoer wel zo in het centrum van de stad. Appartementen worden ook steeds meer aangeboden via hotelboekingsssites zoals booking.com, maar het grootste aanbod vind je vaak op sites die zich speciaal op deze doelgroep richten zoals wimdu.nl of cologne30.com

Bezienswaardigheden en evenementen

Keulen is een stad waar vrijwel altijd wel iets te doen is. Via www.koelntourismus.de/events-highlights.html kun je exact zien wat er allemaal op het programma staat. Op onze pagina bezienswaardigheden heb je een greep uit het aanbod van dingen die je kunt zien en doen in Keulen. Erg populaire evenementen zijn het carnaval, de kerstmarkten en de Keulse gay parade (CSD-parade). Wie aan kaarten kan komen die kan ook een thuiswedstrijd bezoeken van de voetbaltrots van de stad: 1. FC Köln.

Winkelen

Voor winkelliefhebbers is Keulen absoluut geen straf. Het winkelaanbod is zeer gevarieerd en wie dat wil die kan dan ook gerust een hele dag zoet zijn met winkelen. In de populairste winkelstraten zoals de Schildergasse en de Hohe Strasse vind je de grootste concentraties aan winkels. Wie door deze twee autovrije winkelstraten loopt die zal veel bekende ketens tegenkomen. Toch zitten er voldoende winkels die onder het Nederlandse publiek minder bekendheid genieten. Wie graag in warenhuizen zoals de Bijenkorf snuffelt die moet Kaufhof Galeria bezoeken. De winkels sluiten in Keulen meestal al tussen 18 en 20 uur. In de Hauptbahnhof is echter een winkelcentrum gevestigd dat een speciale wettelijke status heeft. Daardoor kennen deze winkels ruimere openingstijden. ‘s Avonds is het daarom vooral druk in het station vanwege mensen die komen winkelen en eten.

Eten en drinken

In Keulen hoef je niet te verhongeren. Er is een groot aanbod van restaurants, eetstalletjes en snackbars. Je merkt dat Keulen een multicultureel karakter heeft, want het aanbod is zeer divers. Veel verschillende keukens worden aangeboden en soms zelfs gecombineerd. Voor de snelle hap zijn er vrij veel heerlijke grill-restaurants, maar onze favoriet is en blijft curry-worst: een heerlijke witworst overgoten met warme currysaus en curry-poeder. Gewoon met een broodje of anders met een heerlijke portie friet erbij.

Als je bier wilt gaan drinken in combinatie met een simpele maaltijd dan moet je een brouwerijcafé opzoeken. Deze Brauhäuser zijn vooral onder lokale mensen erg populair. Als je hier naartoe gaat dan proef je een beetje van het echte Keulen. De toeristische dienst van Keulen kan u de weg wijzen richting deze brouwerijcafés.

Beste reistijd

Op onze pagina weer & beste reistijd lees je alles over het weer in Keulen en de beste periode om Keulen te bezoeken.

Meer info over Keulen

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Keulen:
bijzondere plaatsen in Keulen

Keulen informatie
Keulen nieuws & tips
Keulen officiële site
Keulen weer & klimaat

© teksten & foto's Dimi3 - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy